2008. október 12.

School (ejtsd: szhól :)), London


Sziasztok!

Az a jó ebben az iskolában, hogy szinte alig van órám :). Ezen a héten is hétfőn csak délelőtt, kedden csak 6-8ig angol óra...ami igaz,h felér egy teljes napi agyleszívással. Főleg szavakat tanulunk, de nem mint ahogy normálisan kéne, hanem ami a tanár eszébe jut...Azért el lehet viselni:).

Pénteken meglátogattunk 2 intézményt, ahol mentálisan sérült emberek dolgoznak, mint eladók, pincérek, pultosok, festők - művészek, pékek....Érdekes volt, hogy miként foglalkoztatják őket, itthon még nem igazán láttam ilyet.


És most.............LONDON :).



eeeeeeeeeeeeeeeeeee, Londonban vagyunk :)










- 9 éve kb ugyanígy ősszel már voltam Angliában, mert a kéttannyelvű gimiből 2 hetet Broadstairsben tanultunk, és 1 napra elmentünk megnézni Londont. -


Szombaton reggel 5kor volt indulás. A suli szervezte az utat, asszem 75-en mentünk tanárokkal, flamandokkal, erasmusosokkal. 35 eurót kellett fizetni az útért. Calais-ból (Franciaország) mentünk komppal Doverbe. Kb 2 óra volt az út a kikötőig, aztán 1 óra 15 perc Doverig. Annyira jó idő volt reggel, hogy szinte végig kint voltam a komp tetején, és fényképeztem :). Doverből Londonig kb 2 óra volt az út.



Egle és Mindaugas



Egle-ével




már majdnem Anglia




Calais-ból kifelé


komp



még Franciaország


komp


Hajnival kompos
kikötő és White Cliffs of Dover
Eleinte nem volt jó idő, az eső nem esett akkor se, csak nagyon ködös, tipikus angliai időjárás volt...de megjósoltam, hogy jó időnk lesz végül...és így is lett :). A szervezőnk azt mondta, hogy a St. Paul cathedralhoz érkezünk, és oda beszéltem meg találkát egyik otthoni csoporttársammal, Tamással (ő itt tanul most ebben a félévben erasmusosként), de fél 11-kor a London Eye-nál landoltunk...szegény Tamásnak 20 percet kellett gyalogolnia, mire odaért. 2 csoportra oszlott a társaság, de mehettünk a magunk útján is, és mi éltünk is a lehetőséggel: Egle, Mindaugas, Ági és én Tamással kiegészülve magunknak fedeztük föl a várost.

Először a London Eye-t céloztuk meg. Megvettük a jegyet, ami 15 fontba került, és beálltunk a sorba. Kb fél órát vártunk - de lehet kevesebb volt, és beszálltunk egy kapszulába. Nem igazán tett jót a tériszonyomnak ez az egész dolog, de legalább a kapszula alja nem volt üvegből :). 20 perc alatt tesz meg egy kört. Nézzétek milyen jó volt:








"Can we bring yesterday back around 'cause I know how I feel ABOUT YOU NOW" (Sugababes:) )




londoni nap :)








Ági, me, Egle










Eztán a Big Benhez vitt utunk....









Majd a Westminster Abbey-hez, ami sajnos be volt zárva...














Következő állomásunk a Trafalgar tér volt:







Tipikus fülkés :) a Picadilly felé





A Picadilly Circus:









Eztán - Mindaugas ötletéből kiindulva - elmentünk egy parkba kajálni olyan 3, fél 4 körül...

Green Park








Tamás, Mindaugas, Egle, Ági






A Buckingham Palota és környéke:
















Rendőrbácsikkal :)




A palotától a Hyde parkba mentünk, amiből nem láttunk sokat, mivel idő szűkében voltunk, és sietnünk kellett az Oxford Streetre vásárolni :). Jó pár fonttól megszabadulva visszagyalogoltunk a Trafalgar térre, ahol a következő balesetet láttuk....great:




Innen busszal mentünk el a St. Paul katedrálisig. 7 órára odaértünk, de csak fél 8-kor indultunk haza, ezért még csináltunk néhány képet...



A part of London by night

Tower Bridge


Ottani idő szerint 10 órára, itteni szerint 11-re értünk Doverbe, de a 10:15-ös kompra már nem fértünk föl, így egy órát vártunk és jöttünk a következővel...Napközben még azt mondták a kísérők, hogy a 10:15-ös komp a legutolsó. Még jó, hogy nem az volt...
Kortrijkba fél 4 után nem olyan sokkal érkeztünk meg.

Nagyon élveztem az utat, jó lenne még egyszer visszamenni, megnézni azokat, amiket most nem sikerült. Talán összejön, van még majdnem 4 hónapunk rá :)

JA! Anya! Tudom, hogy még 2,5 hónap, de ezt szeretném karácsonyra, ha lehet :). Gyűjtsetek addig:)




Üdv mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: